Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης (Ε.Δ.Υ.)

αρχείο λήψης 6

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

  Σας ενημερώνουμε για την έναρξη της λειτουργίας της Ε.Δ.Υ. (Επιτροπή Διεπιστημονικής Υποστήριξης) στο σχολείο μας (Δημοτικό Σχολείο Ματαράγκας), η οποία απαρτίζεται από την Ψυχολόγο, την Κοινωνική Λειτουργό, την δασκάλα του τμήματος ένταξης και τον Διευθυντή του σχολείου. Ο στόχος των μελών της Ε.Δ.Υ. είναι η ανάπτυξη ενός σχολείου για όλους τους μαθητές χωρίς διακρίσεις, γεγονός το οποίο διασφαλίζεται μέσω της ψυχοκοινωνικής στήριξης των μαθητών και των οικογενειών τους καθώς και μέσω της αντιμετώπισης δυσκολιών που προκύπτουν εντός του σχολικού περιβάλλοντος.

     Προκειμένου τα μέλη της Ε.Δ.Υ. να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους μαθητές που το έχουν ανάγκη, είναι απαραίτητη η σύμφωνη γνώμη των γονέων. Γι’ αυτό το λόγο θα ζητηθεί από το γονέα του/της μαθητή/τριας να προσκομίσει υπεύθυνη δήλωση όπου θα αναφέρεται ότι αποδέχεται τη συνεργασία με την Ε.Δ.Υ.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι για προσωπικές πληροφορίες (π.χ. οικογενειακά ζητήματα, θέματα υγείας κ.α.), ισχύει το απόρρητο που διασφαλίζεται από τις διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων.

     Ενδεικτικά, μπορείτε να απευθυνθείτε στην διεπιστημονική μας ομάδα για απορίες και προβληματισμούς που αφορούν:

  • Δυσκολίες στη μαθησιακή διαδικασία
  • Ζητήματα οριοθέτησης
  • Αλλαγές στο οικογενειακό περιβάλλον (πχ διαζύγιο, γέννηση παιδιού)
  • Διαχείριση δυσλειτουργικών συμπεριφορών των παιδιών
  • Δυσκολίες στη κοινωνικοποίηση του παιδιού
  • Ζητήματα αυτοπεποίθησης των παιδιών

   Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο του σχολείου 24430-41235 και 24433-09012 για να οριστεί μια συνάντηση. Τα μέλη της Ε.Δ.Υ. θα δέχονται γονείς και μαθητές κάθε Δευτέρα κατόπιν ραντεβού.

     Η Διεύθυνση και τα μέλη του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού θα είναι από δω και στο εξής στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε θέμα προκύπτει ή σας απασχολεί αναφορικά με τη φοίτηση, την πρόοδο ή/και τη συμπεριφορά των μαθητών μας.

                     Με εκτίμηση,

Ο Διευθυντής και τα μέλη της Ε.Δ.Υ.

By manager

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *